Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilek, gülgiller (Rosaceae) familyasına ait, genellikle kırmızı renkte, lezzetli ve tatlı bir meyvedir 23.
Özellikleri:
- Besin Değeri: C vitamini, potasyum, manganez ve folat gibi önemli vitamin ve mineraller içerir 12.
- Antioksidan: Antioksidanlar açısından zengindir ve serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler 14.
- Lif: Sindirim sağlığını destekleyen ve tokluk hissini artıran lif içerir 2.
- Çeşitleri: Chandler, Albion, Seascape, Earliglow ve Honeoye gibi farklı türleri vardır 2.
Kullanım Alanları: Taze olarak tüketilmesinin yanı sıra, reçel, marmelat, pasta, dondurma ve meyve suyu yapımında da kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: