Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilek, gülgiller (Rosaceae) familyasına ait, küçük, yuvarlak veya hafif oval biçimli meyveleri olan bir meyve bitkisidir 25.
Çileğin bazı özellikleri şunlardır:
- Renk 5. Çileklerin rengi, çeşidine göre kırmızı, pembe veya beyaz olabilir 5.
- Aroma 5. Çilek, tatlı, sulu ve hoş bir aroma taşır 5.
- Besin değeri 35. Çilek, C vitamini, lif, folat, potasyum ve antioksidanlar gibi önemli besin değerlerini içerir 35.
- Yetiştirme koşulları 5. Çilek, ılıman iklim bitkisi olup, sıcaklık ve nemin uygun olduğu yerlerde iyi gelişir 5.
- Kullanım alanları 5. Çilek, taze olarak tüketilmesinin yanı sıra marmelat, reçel, makarna ve tatlı yapımında da kullanılır 5. Ayrıca dondurulabilir, kurutulabilir veya meyve suyu olarak da işlenebilir 5.
Çilek, 30’un üzerinde farklı çeşide sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: