Kaymaklı çikolatalı irmik pastası yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: Malzemeler: 1 su bardağı irmik; 1/2 su bardağından bir parmak fazla toz şeker; 1 litre süt; 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı; 2 yemek kaşığı süt kaymağı; 1 paket hazır toz çikolata sosu; 1,5 bardaktan 1 parmak kadar fazla süt (350 ml); Toz hindistan cevizi, toz fıstık, file badem vb.. Yapılışı: 1. Sütü tencereye alın, üzerine irmik ve şekeri ekleyin. 2. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 3. Kıvam alınca içine vanilya ve tereyağını ekleyin. 4. Borcamı suyla ıslatın. 5. Pişirdiğiniz irmiği borcama dökün. 6. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve en az 5-6 saat bekletin. 7. Çikolata sosu için malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin. 8. Kıvam alınca altını kapatıp ocaktan alın. 9. Soğumuş irmik tatlısının üzerine dökün. 10. Bir süre dinlendirin, dilerseniz 1 saat daha buzdolabında soğutun. 11. Dilimleyerek servis edin. Kaymaklı çikolatalı irmik pastası tarifi için Pinterest'te de detaylı bilgiler bulunmaktadır.