Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ köftenin hangi yağda yapıldığı ve kolesterol üzerindeki etkisi, kullanılan malzemelere ve tarife bağlı olarak değişebilir 14.
Çiğ köftenin içeriğinde yer alan bazı yağlar ve kolesterol üzerindeki etkileri:
- Kırmızı et 4. Doymuş yağ içerebilir ve doymuş yağlar kolesterol seviyelerini yükseltebilir 4.
- Sıvı yağlar 4. Kullanılan sıvı yağların türü de kolesterol seviyelerini etkileyebilir 4.
Genel olarak, etsiz çiğ köfte, doymuş yağ oranı düşük olduğu için daha sağlıklı kabul edilir 1.
Kolesterol seviyelerini kontrol etmek isteyen kişilerin, doymuş yağ içeriği yüksek olan gıdalardan kaçınmaları veya bu tür gıdaları sınırlamaları önerilebilir 4.
Kolesterol düzeyleriyle ilgili endişeler varsa, bir sağlık profesyoneliyle görüşmek en uygun yaklaşımdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: