Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ciğer yıkandıktan sonra şu adımlar izlenir:
- Zarın Soyulması 34. Ciğerin etrafını kaplayan ince zar, bıçağın ucuyla dikkatlice çizilerek çıkarılır 4.
- Damar ve Kan Pıhtılarının Temizlenmesi 3. Temiz bir bıçak yardımıyla ciğerin içindeki kan birikintileri ve büyük damarlar dikkatlice çıkarılır 3.
- İnce Dilimleme 3. Ciğer, eşit şekilde pişmesi için yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenir 3.
- Kanın Akıtılması 3. Dilimlenen ciğer, bol suyla yıkanıp süzgeçte bekletilerek kanının tamamen süzülmesi sağlanır 3.
Suda bekletmek, ciğerin lezzetini kaybetmesine ve piştikten sonra sert kalmasına neden olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: