Buradasın
Etden ciğer kokusu nasıl gider?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ve ciğerdeki kokuyu gidermek için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Marine Etme: Eti veya ciğeri süt, biberiye, zeytinyağı ve kekik gibi malzemelerle marine etmek, kokunun azalmasına yardımcı olur 12.
- Defne Yaprağı ve Tarçın: Eti pişirirken tencereye 1 tane defne yaprağı veya yarım çay kaşığı tarçın eklemek, kokuyu gidermeye katkıda bulunur 14.
- Limon Kabuğu: Ciğerin üzerine beyaz kısımları ayrılmamış limon kabukları koymak, ağır kokuyu önler 1.
- Sirke Kullanımı: Yemek pişerken bir kapta sirkeli su bulundurmak, kokuyu alır 14.
- Evi Havalandırma: Et pişirdikten sonra mutfağı havalandırmak ve cam açmak, kokunun dağılmasını sağlar 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: