Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ tavuğun bozuk olduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Renk: Taze çiğ tavuk pembe ve etimsi bir renge sahiptir 24. Bozuldukça rengi solar ve matlaşmaya başlar, ayrıca gri veya yeşilimsi lekeler oluşabilir 13.
- Koku: Bozuk tavuğun ekşi, çürük veya amonyağa benzeyen asidik bir kokusu vardır 13.
- Doku: Tavuğun yüzeyi yapışkan ve sümüksü bir dokuya sahipse, bu bozulduğunu gösterir 15.
- Son kullanma tarihi: Son kullanma tarihi geçmiş tavuklar tüketilmemelidir 15.
Bozulmuş tavuk tüketimi gıda zehirlenmesine yol açabileceğinden, bu belirtiler fark edildiğinde tavuğun kesinlikle tüketilmemesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: