Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ sütü kaynatmadan muhafaza etmek için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Soğutma: Çiğ sütü sağar sağmaz hızlı bir şekilde 0-4°C arasında bir sıcaklıkta soğutmak önemlidir 1.
- Cam Kaplar: Süt, plastik yerine cam şişe veya kavanozlarda saklanmalıdır, çünkü cam kaplar sütle kimyasal etkileşime girmez 1.
- Saklama Süresi: Çiğ süt, buzdolabında 2-3 gün içerisinde tüketilmelidir 13. Daha uzun süre saklamak için dondurma yöntemi tercih edilebilir 1.
- Hava Teması: Süt kabını sıkıca kapatmak ve hava ile temasını en aza indirmek gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: