Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ köfte suşi yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı ince kahverengi bulgur 2;
- 400 gr konserve domates 2;
- 1 soğan 2;
- 2-3 diş sarımsak 2;
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı 2;
- Yarım çay kaşığı nar ekşisi 2;
- 50 gr çiğ köfte baharatı 2;
- 3 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 yemek kaşığı biber salçası (sıcak seviyorsanız 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası ekleyin) 2;
- Bir tutam tuz 2;
- Çeyrek limonun suyu 2.
Yapılışı:
- Bulguru bir kaba alıp üzerine biraz kaynar su dökün ve karıştırın 2.
- Soğan ve sarımsağı domates konservesi ile kavurup bulgurun üzerine dökün 2.
- Zeytinyağı, nar ekşisi, çiğ köfte baharatı, tuz ve salçayı ekleyip makineyi çalıştırın 2. Yaklaşık 30 dakika sürer 2.
- Çiğköfte oluşturup sunabilirsiniz 2.
- Suşi yapmak için börek üzerine çiğ köfte yayın 3.
- Üzerine uzunlamasına dilimlenmiş salatalık ve havuçları koyun 3.
- Domatesleri dilimler halinde kesin ve ekleyin 3.
- Son olarak marulu ekleyip rulo şeklinde sarın 3.
- 2-3 cm kalınlığında kesin 3.
Bu tarif, geleneksel ve modern mutfakların birleşimiyle ortaya çıkan, özgün bir lezzet sunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: