Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ köfte kahverengileşirse, güvenli olup olmadığını anlamak için duyularınızı kullanmanız önerilir 1. Eğer kıyma yapışkan değilse veya kötü kokmuyorsa, renginin önemli olmadığı belirtilmiştir 1.
Kahverengileşmiş çiğ köfteyi düzeltmek için yoğurma tekniğine dikkat etmek ve gerekli malzemeleri eklemek faydalı olabilir:
- Bulgur miktarını artırmak: Fazla cıvık olan köfteye biraz daha bulgur ekleyerek kıvamını düzeltebilirsiniz 4.
- Haşlanmış patates eklemek: Haşlanmış patates, fazla suyu ve yağı çekerek köftenin kıvamına yardımcı olur 4.
- Zeytinyağı kullanmak: Zeytinyağı, çiğ köftenin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: