Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çifte kavrulmuş lokumun sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Aşırı sıcak ortamda bulunma: Lokumun çok fazla yumuşayıp formunu kaybetmesine yol açan yüksek sıcaklık, sertleşmesine de neden olabilir 1.
- Yanlış saklama koşulları: Havayla uzun süre temas etmesi, lokumun sertleşmesine ve özel formunu kaybetmesine yol açabilir 1.
- Üretim süreci ve malzeme kalitesi: Standart lokuma göre iki kez kavrulduğu için daha yoğun bir yapıya sahip olan çifte kavrulmuş lokumun sertliği, kullanılan hammaddelerin kalitesi ve üretim sürecinin profesyonelliği ile de ilgili olabilir 5.
Kaliteli ve taze bir lokumun pürüzsüz, düzgün ve parlak bir görünüme sahip olması, parmakla hafifçe baskı uygulandığında hemen kırılabilen bir yapıda olması gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: