• Buradasın

    Çedarın yerine hangi peynir kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cheddar peynirinin yerine kullanılabilecek bazı peynirler şunlardır:
    • Edam: Yarı sert, kremsi ve kolay dilimlenen bir Hollanda peyniri 13.
    • Gouda: Hafif tatlı bir lezzete sahip, dilimlenerek veya rendelenerek kullanılabilen bir peynir 24.
    • Monterey Jack: Sert kıvamlı, sandviçlerde, omletlerde veya makarnalarda tercih edilebilen bir peynir 2.
    • Colby: Cheddar ve Monterey Jack peynirlerinin karışımı, hafif tatlı ve hafif acı bir tada sahip 2.
    • Mozzarella: Özellikle pizza, makarna ve salatalarda kullanılan, daha yumuşak bir dokuya sahip bir peynir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Peynir çeşitleri nelerdir?

    Türkiye'de ve dünyada yaygın olarak tüketilen bazı peynir çeşitleri şunlardır: Ezine Peyniri: İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan, sert veya yumuşak seçenekleri bulunan bir peynir türüdür. Tulum Peyniri: Olgun bir peynir olup, en az üç ile altı ay arası tulumlarda bekletilir. Antep Peyniri: Gaziantep meralarında otlatılan küçükbaş hayvanların sütlerinden yapılan bir peynir çeşididir. Divle Obruk Peyniri: Karaman'da koyun veya keçi sütünden elde edilen, mağarada olgunlaştırılan bir peynir türüdür. Civil Peyniri: Yağı alınmış taze sütten üretilen, hafif ekşi bir tada sahip peynirdir. Kars Kaşarı: Kars ve Ardahan illerindeki meralarda otlayan hayvanların sütünden yapılan özel bir peynirdir. Örgü Peyniri: Bileşim yönünden beyaz peynire, üretim teknolojisi açısından ise kaşar peynire benzeyen bir peynir türüdür. Mozzarella: İtalyan kökenli, taze olarak salatalardan tatlılara kadar birçok yiyecekte kullanılan bir peynirdir. Rokfor (Roquefort): Küflü bir peynir çeşidi olup, genellikle koyun sütünden yapılan, yumuşak yapıda bir peynirdir. Parmesan: İnek sütünden üretilen, sert yapıda ve yemeklerin üzerine rendelenen bir peynir türüdür.