Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ceviche yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 adet levrek veya somon (derisi alınmış fileto) 13;
- 1 lime suyu 1;
- 1 limon suyu 13;
- 5-6 adet frenk soğanı 1;
- 1 chilli biberi 1;
- 1/2 kapya biber 1;
- 1/2 kırmızı biber 1;
- 1 adet avokado 1;
- 1 adet mango 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Yarım limon suyu 2;
- Tuz ve karabiber 2.
Yapılışı:
- Fileto halinde alınan levrekleri küçük parçalara bölün 1.
- Bir kasenin içerisine limon, lime suyu ve levrekleri alın 1.
- Levreği limon suyu ile marine ettikten sonra üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Limon suyu ile pişen levreğin suyunu süzün 1.
- Bu esnada mango, biber, soğan ve avokadoyu küp küp doğrayın 1.
- Maydanoz ve frenk soğanını da ince ince kıydıktan sonra diğer malzemeler ile karıştırın 1.
- Karışımın içerisine levrek, zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek malzemeleri özdeşleşinceye kadar harmanlayın 1.
- Karışıma tuz ve karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: