Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çengelköy'de yetişen salatalık, adını bu semtten almıştır ve Türkiye'nin birçok bölgesinde de yetiştirilmesine rağmen, Çengelköy'de yetişen salatalıkların kendine özgü bir aroması ve kıtırlığı vardır 14.
Çengelköy salatalıklarının bazı özellikleri:
- Görünüm: Uzun, silindir şeklinde ve genellikle koyu yeşil renktedir 4. Kabuğu ince ve hafif çizgilidir 4.
- Tat: Sulu, gevrek ve hafif tatlımsı bir lezzeti vardır 4.
- Koku: Yoğun ve ferahlatıcı bir kokusu vardır 4.
Çengelköy salatalıkları, genellikle ev bahçelerinde veya küçük çiftliklerde organik olarak yetiştirilir ve kimyasal gübre ile ilaç kullanılmadan doğal yöntemlerle üretilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: