Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çemen, yemeklerde çeşitli şekillerde kullanılır:
- Baharat Olarak: Acımsı ve aromatik bir tada sahip olan çemen tozu, et, tavuk ve sebze yemeklerine baharat olarak eklenir 14. Ayrıca, et yemekleri için hazırlanan soslara ve çorbalara da katılır 15.
- Taze Yapraklar: Taze çemen yaprakları, patatesli yemekler, bezelye yemekleri ve nohut yemeklerine konur 14.
- Kahvaltılık Sos: Çemen, kahvaltılarda peynir eşliğinde, ekmeğin üzerine sürülerek veya sandviçlerde kullanılabilir 34.
- Diğer Kullanım Alanları: Çemen, ayrıca pide, lavaş ekmeği, sote veya tatlı patatesle birlikte dip sos olarak da servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: