Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemeklik çemen yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg pul biber 1;
- 1 kg yağlı kemikli dana eti 1;
- 1 kase sarımsak 1;
- 9'ar g kimyon, karabiber, kişniş, yenibahar ve çemen tozu 1;
- 250 g tereyağı 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı (sızma) 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- İlk olarak eti lime lime olana kadar haşlayın 1.
- Sarımsakları ezip pul biber ve diğer baharatlarla karıştırın 1.
- Etin suyunu süzüp bu suyu yavaş yavaş, hamur kıvamına gelene kadar ekleyin 1.
- Kıvam hamurlaştığında tavada yağları kızartıp kızgın halde karışıma ekleyin 1.
- Kendi damak tadınıza göre tuz ekleyip, üzerini kapatıp 12 saat bekletin 1.
- 12 saatin ardından, kavanozlara paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin 1.
- Servis ederken üzerine ceviz içi serpin 1.
Çemene normal su eklerseniz, küflenme olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: