Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çemen tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- ½ su bardağı çemen tozu 1
- 1 su bardağı kırmızı toz biber 1
- 3 dilim pastırma 1
- 3 baş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1
- Baharat çeşnisi 1
Yapılışı:
- Sarımsakları doğrayıcıda çekin veya iyice ezin 1.
- Yarım su bardağı çemen tozu ve 1 su bardağı kırmızı toz biberi harmanlayın 1.
- Üzerine 1 fiske tuz, sarımsak, 1’er tatlı kaşığı kimyon ve baharat çeşnisini ekleyin 1.
- Kıvamını bulana kadar azar azar su dökerek karıştırın 1.
- 3 dilim pastırmayı küçük küçük kesip çemenle karıştırın 1.
- Çemen hazırdır 1.
Ayrıca, farklı bir çemen tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:
- Etinizi lime lime olana kadar haşlayın 2.
- Sarımsakları ezip pul biber ve diğer baharatlarla karıştırın 2.
- Etin suyunu süzüp bu suyu yavaş yavaş, hamur kıvamına gelene kadar ekleyin 2.
- Kıvam hamurlaştığında tavada yağları kızartıp kızgın halde karışıma ekleyin 2.
- Kendi damak tadınıza göre tuz ekleyip, üzerini kapatıp 12 saat bekletin 2.
- 12 saatin ardından, kavanozlara paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin 2.
- Servis ederken üzerine ceviz içi serpin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: