Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çekirdeklerin bozulma süresi, çekirdeklerin türüne ve saklama koşullarına bağlı olarak değişir:
- Kahve çekirdekleri: Kavrulmuş kahve çekirdekleri, uygun koşullarda saklandığında oda sıcaklığında birkaç hafta içinde tazeliğini kaybeder 2. Ancak, hava almayan bir kapta veya poşette dondurulan kahve çekirdekleri, belirgin bir kalite kaybı olmadan bir yıla kadar saklanabilir 2.
- Ay çekirdeği: Ay çekirdeği, buzdolabında yaklaşık 12 ay saklanabilir 5.
- Diğer çekirdekler: Serin ve kuru bir yerde saklanan çekirdekler, uygun koşullarda saklandığında daha uzun süre bozulmadan kalabilir 5.
Çekirdeklerin bozulduğuna dair işaretler arasında kötü veya küflü koku, acı, ekşi veya sulandırılmış tat ve mat görünüm bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: