Buradasın
Cedric Grolet Antep fıstığı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cedric Grolet'in Antep fıstıklı tatlısını yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gr Antep fıstığı ezmesi 2;
- 100 gr kavrulmuş Antep fıstığı (ince çekilmiş) 2;
- 250 ml tam yağlı süt 2;
- 100 ml krema 2;
- 80 gr toz şeker 2;
- 2 adet yaprak jelatin (veya 5 gr toz jelatin) 2;
- 50 gr beyaz çikolata 2;
- 100 gr pralin (Antep fıstıklı) 2;
- 50 gr pudra şekeri 2;
- 1 çay kaşığı vanilya özütü 2;
- 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 2;
- Yeşil kakao yağı (isteğe bağlı, dekorasyon için) 2.
Hazırlanışı:
- Sütü ve kremayı bir sos tenceresinde ısıtın, içine Antep fıstığı ezmesini ve toz şekeri ekleyip karıştırın 2.
- Karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakın 2.
- Jelatini soğuk suda bekletip yumuşatın, süzdükten sonra sıcak karışıma ekleyip tamamen eritin 2.
- Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın 2.
- Antep fıstıklı pralin ve vanilya özütünü ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın 2.
- Karışımı fıstık şeklindeki silikon kalıplara döküp buzdolabında en az 4-6 saat dinlendirin 2.
- Donan tatlıları kalıplardan çıkarıp, üzerine eritilmiş yeşil kakao yağı ile fıstık efekti verin ve Antep fıstığı kırıntıları ile süsleyerek servis edin 2.
Tatlıyı yaparken orijinal tarif ve videolardan yararlanmak faydalı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: