Buradasın
Çedar peynir aroması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çedar peyniri aroması, süperkritik karbondioksit ekstraksiyon yöntemi ile elde edilebilir 4. Bu yöntemde, peynir çeşitlerinden Çedar ve Rokfor kullanılarak, belirli sıcaklık ve basınç koşullarında ekstraksiyon yapılır 4.
Çedar peynirinin doğal aromasını elde etmek için, peynir yapımında kullanılan yöntemler de uygulanabilir:
- Pastörizasyon ve pıhtılaşma: Süt pastörize edilir ve maya eklenerek pıhtılaşması beklenir 1.
- Dilimleme ve ısıtma: Pıhtı dilimlenir ve ısıtılır, bu işlem peynirin içindeki sıvının ayrılmasını sağlar 1.
- Cheddaring: Peynir kütleleri dizilir ve baskı uygulanarak fazla sıvı çıkarılır 1.
- Tuzlama ve olgunlaştırma: Peynir kalıplarına dökülerek tuzlanır ve birkaç aydan iki yıla kadar olgunlaşması için bekletilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: