Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çayda yapılan bazı analizler şunlardır:
- Organoleptik kontrol: Renk, koku, tat ve görünüş kontrolü 2.
- Mikroskobik kontrol: Numunenin karakteristik anatomik elementlerinin belirlenmesi 2.
- Tanıma reaksiyonları: Spesifik reaksiyonlarla etken madde gruplarının saptanması 2.
- Kromatografik yöntemler: Tanıma reaksiyonlarıyla saptanan etken madde grubundaki bileşiklerin ayrılması 2.
- Toplam toz çay miktarı, çöp, sap ve okside olmamış parça tayini 13.
- Siyah çayda kül tayinleri 13.
- Su ekstraktı tayini 13.
- Kafein tayini 13.
- Dithiocarbamate analizi 5.
Ayrıca, çayda küf-maya analizi, Salmonella spp. analizi, koliform analizi gibi mikrobiyolojik analizler de yapılmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: