Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çayın kalite analizini yapmak için aşağıdaki kriterlere dikkat edilmelidir:
- Kokusu: Kaliteli çayın kokusu yumuşak ve kendine has hoş bir kokuya sahiptir 2. Ağır ve yakıcı bir koku varsa, çaydan şüphe duyulmalıdır 2.
- Yaprakların Görünümü: Çay yaprakları bükük, kıvrımlı ve parlak olmalıdır 14. Lif ve çay sapı içermemelidir 2.
- Bardaktaki Rengi: Çay, berrak ve ateş kırmızısı renkte olmalıdır 1. Mat, bulanık, tortulu ve esmerimsi renkte olmamalıdır 2.
- Ekstrakt Miktarı: Çaydaki ekstrakt oranı en az %32 olmalıdır 1. Bu oran, çayın deminin dolgunluğunu belirler 1.
- Ham Lif Miktarı: Kuru çaydaki ham lif miktarı %17'yi geçmemelidir 1. Fazlası çaya odunsu bir tat verir 1.
Ayrıca, çayın üretim tarihi ve depolama koşulları da kalite üzerinde etkilidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: