Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurdun en faydalı hali konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
- Ev yapımı yoğurt 12. Katkı maddesi içermeyen ve probiyotik açısından zengin olan ev yapımı yoğurt, sağlık açısından daha faydalı kabul edilir 12.
- Ekşi yoğurt 5. İçerdiği laktik asit miktarının artması nedeniyle sindirim sistemini desteklediği ve vücut alkalitesini düşürmeye yardımcı olduğu düşünülmektedir 5. Ayrıca, probiyotik bakımından zengin olması nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kalp sağlığını desteklediği belirtilmektedir 5.
Yoğurdun en faydalı hali, kişisel sağlık ihtiyaçlarına ve tercihlere göre değişebilir. En doğru bilgi için bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: