Buradasın
Çatlak Kurabiye hamuru neden sert olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatlak kurabiye hamurunun sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla un kullanımı 13. Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı bir kıvamda olmalıdır 13.
- Malzemelerin çok soğuk olması 4. Süt ve tereyağı gibi malzemeler oda sıcaklığında kullanılmalıdır 4.
- Tereyağının çok sıcakken hamura eklenmesi 4. Tereyağı eritilip çok sıcakken hamura katılırsa, hamurun yapısı sertleşir 4.
- Uzun pişirme süresi 23. Kurabiyeler fazla pişirildiğinde sertleşir 23.
- Hamurun yeterince dinlendirilmemesi 23. Hamurun kıvam alması için buzdolabında bekletilmesi önerilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: