Buradasın
Çatlak kurabiyenin sert olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatlak kurabiyenin sert olması için hamurun yapısına ve kalınlığına dikkat etmek gerekmektedir 12. İşte bazı öneriler:
- Fırın sıcaklığı: Çok ince bir hamuru 180 derecede uzun süre pişirmek sertleşmesine neden olabilir 12. 160-170 derece arasında pişirmek daha uygundur 2.
- Un miktarı: Hamura fazla un eklemek sertleşmesine yol açar 12. Unu azar azar ilave etmek önemlidir 2.
- Tereyağı kullanımı: Tereyağını oda sıcaklığında veya eritilmiş halde kullanmak gerekir 23. Çok soğuk veya sıcak tereyağı hamurun yapısını bozabilir 3.
- Dinlendirme: Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirmek, kıvamın oturmasına yardımcı olur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: