Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cantık, Kırım Tatar mutfağına özgü, yaklaşık 200 yıl önce göç yoluyla Bursa'ya gelen Kırım Tatarları tarafından getirilen bir içli pide çeşididir 23. 15-20 cm çapında, yuvarlak ve üstü açık olarak pişirilir 2. İç harcı genellikle kıyma, soğan, biber ve domates gibi malzemelerden oluşur 2.
Pide ise Türk mutfağının zengin çeşitlerinden biridir 1. Farklı bölgelerde çeşitli isimlerle anılır ve genellikle kıyma, peynir, sucuk gibi malzemelerle hazırlanır 1. Pide, taş fırında pişirilebilir ve bütün olarak sunulabilir 1.
Bu nedenle, cantık ve pide farklı yemek türleri olup, aynı değildir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: