Buzluk böreği yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet yufka; 1 adet yumurta; 1 çay bardağı süt (125 ml); 1 çay bardağı soda (125 ml); 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml); 4 yemek kaşığı yoğurt; 100 gr eritilmiş tereyağı; 1 paket kabartma tozu; 4-5 adet patates; 2 çay kaşığı kuru nane; 2 çay kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup ezin. 2. Bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, eritilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve maden suyunu alarak karıştırın. 3. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan dökün, her yerine gelecek şekilde yayın. 4. Yufkanın üzerine iç harçtan 3-4 kaşık koyun ve kaşığın tersiyle her yerine yayın. 5. Üzerine bir yufka daha yerleştirin ve sosu sürün. 6. Bu işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın. 7. Yufkaların kenarlarını 3’er parmak içe katlayıp rulo şeklinde sarın ve 3 eşit parçaya bölün. 8. Börekleri 1 saat buzdolabında dinlendirin. 9. Dolaptan çıkardığınız börekleri 1’er parmak kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine dizin. 10. Üzeri için yumurta sarısına yoğurt ekleyip çırpın ve böreklerin üzerine sürün. 11. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Püf noktaları: Böreği dilimlemeden önce hafif donana kadar buzlukta bekletmek, dilimlerin düzgün kesilmesine yardımcı olur. Böreklerin sarı bir görüntü alması için pişirme süresi fırının özelliklerine göre ayarlanmalıdır. Böreklerin üzerine çörek otu veya susam serpilebilir.