Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzluk böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yufka 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 çay bardağı süt (125 ml) 1;
- 1 çay bardağı soda (125 ml) 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1;
- 4 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 100 gr eritilmiş tereyağı 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 4-5 adet patates 1;
- 2 çay kaşığı kuru nane 1;
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup ezin 1. Üzerine karabiber, toz kırmızı biber, nane ve tuz ekleyip karıştırın 1.
- Bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, eritilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve maden suyunu alarak karıştırın 1.
- Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan dökün, her yerine gelecek şekilde yayın 1.
- Yufkanın üzerine iç harçtan 3-4 kaşık koyun ve kaşığın tersiyle her yerine yayın 1.
- Üzerine bir yufka daha yerleştirin ve sosu sürün 1.
- Bu işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın 1.
- Yufkaların kenarlarını 3’er parmak içe katlayıp rulo şeklinde sarın ve 3 eşit parçaya bölün 1.
- Börekleri 1 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Dolaptan çıkardığınız börekleri 1’er parmak kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine dizin 1.
- Üzeri için yumurta sarısına yoğurt ekleyip çırpın ve böreklerin üzerine sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: