Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bütün tavuğu en güzel şekilde kızartmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavuğun Hazırlanması: Tavuğu oda sıcaklığına getirin ve içini dışını iyice temizleyin 2.
- Marine Etme: Tavuğu kefir, yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, karabiber, sarımsak tozu, toz kırmızı biber gibi malzemelerle marine edin 2. Bu işlem, tavuğun yumuşamasını ve daha lezzetli pişmesini sağlar 2.
- Dinlendirme: Marine işleminden sonra tavuğu buzdolabında 15-30 dakika dinlendirin 2.
- Pişirme: Fırını 220 dereceye ısıtın 14. Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 1-1,5 saat pişirin 1. Çatal veya bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin 1.
- Son Aşama: Tavuğun üzerine biriken sudan gezdirin ve kapağı açık şekilde 15 dakika daha pişirin 1.
Ayrıca, tavuğun yağlı parçalarını kullanmak ve yüksek ısıya dayanıklı yağlar tercih etmek de kızartmanın kalitesini artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: