Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tereyağı yapmak için (çalkalama yöntemiyle) şu adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması:
- Kavanozun hazırlanması: Kavanozun kapağına bir delik açarak, elektrikli el mikserinin çırpıcısının geçebileceği bir açıklık oluşturun 4.
- Tereyağı yapımı:
- Tereyağının işlenmesi:
- Tereyağının şekillendirilmesi:
- Tereyağını kalıba yerleştirin, sıkarak şekillendirin ve buzdolabında bekletin 5.
Alternatif olarak, tereyağı çalkalama işlemi şu şekilde de yapılabilir:
- El kranklı tereyağı çalkalayıcısı kullanarak:
- Çalkalayıcıyı yaklaşık yarım dolu olacak şekilde ağır kremayla doldurun 3.
- 20-35 dakika sürekli olarak kranklayın 3.
- Krema tereyağı ve ayran olarak ayrılmaya başladığında, 2-3 dakika daha çalkalamaya devam edin 3.
- Tereyağı ve ayranı bir kevgirden bir kaba süzün 3.
- Tereyağını sıkarak tüm ayranın çıkmasını sağlayın ve soğuk suyla yıkayıp güzel bir top haline gelene kadar sıkmaya devam edin 3.
Tereyağı çalkalama işlemi için ahşap, seramik veya cam çalkalayıcılar kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: