Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Butter churning (tereyağı yapımı) için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:
- Krem oluşumu: Sütü temiz bir kaba alın ve en az 12 saat buzdolabında bekletin 1. Bu süre sonunda sütün üzerinde bir krem tabakası oluşacaktır 1.
- Kremin mayalanması: Toplanan kremayı, sıcaklığın 60-75 °F arasında olduğu bir yerde yaklaşık 12 saat bekletin 1. Bu, kremin mayalanması ve içindeki asidik içeriğin gelişmesi için gereklidir 1.
- Tereyağının çırpılması: Mayalanan kremayı, tereyağı çırpma kabına veya kavanozuna koyun 12. Çırpma işlemini, tereyağı oluşana kadar devam ettirin 1. Eğer kavanoz kullanıyorsanız, kavanozu sıkıca kapatıp içindekileri çalkalamanız yeterlidir 2.
- Tereyağı ve buttermilkin ayrılması: Çırpma işlemi bitince, tereyağını buttermilkten ayırın 1. Tereyağını bir kaba alıp üzerine soğuk su ekleyin ve nazikçe yıkayın 1. Daha sonra suyu süzün ve tereyağını temiz bir kaba aktarın 1. Tereyağını korumak için üzerine tuz serpebilirsiniz 1.
- Saklama: Tereyağı ve buttermilk, buzdolabında saklanabilir ve ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: