Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Büryan kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1250 gram kuzu gerdan eti 14;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14;
- 1 çay kaşığı karabiber 14;
- 1 adet pide veya bazlama 14;
- 3-4 adet közlenmiş biber 14;
- 3-4 adet közlenmiş soğan 14.
Yapılışı:
- Etleri bir kabın içerisine alın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlayın 14.
- Etleri bu karışımla masaj yapar gibi ovarak karışımı ete yedirin 14.
- 10 dakika kadar ısıttığınız tavaya ekstra yağ ilavesi yapmadan etleri alın ve 15 saniyede bir çevirerek, her bir parça için toplamda 2 dakika boyunca etleri mühürleyin 14.
- Mühürlediğiniz etleri teker teker önce yağlı kağıda, ardından da alüminyum folyoya hava almayacak şekilde sarın ve bu şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin 14.
- Fırın tepsisinin içerisine yaklaşık 4-5 su bardağı suyu ilave edin ve önceden ısıttığınız 220 derece fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişmeye bırakın 14.
- Pişirme süresi boyunca tepsinin içerisindeki suyun bitip, bitmediğini ara ara kontrol edin, eğer su bitmişse, fırının kapağını açıp su ilavesi yapın ve pişirmeye devam edin 14.
- Pişirme süresinin sonunda etleri fırından çıkartın ve alüminyum folyoyu ve yağlı kağıdı açın 14.
- Etleri kemiklerinden ayırın ve kabaca doğrayın 14.
- Bazlama veya pide üzerine etleri alın ve yanında közlenmiş biber ve közlenmiş kuru soğanla sıcak olarak servis edin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: