Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burdur şişin özellikleri şunlardır:
- Etin Özelliği: Burdur şiş, keçi veya sığırın kaburga etinden yapılır 12.
- Baharat ve Katkı Maddesi: İçerisinde tuz dışında baharat ve herhangi bir katkı maddesi bulunmaz 125.
- Servis Şekli: Özel pidesi ve közlenmiş biberle servis edilir 12.
- Tarihî Özellik: 2010 yılında Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret almıştır 1.
- Sunumu: Genellikle porselen tabak kullanılır ve pideler parçalanarak tabağın altına serilir, üzerine Burdur şiş köfte sıyrılır 25.
- Yanında İkram Edilenler: Mevsimine göre taze soğan, domates, marul, maydanoz gibi salata malzemeleri ve kaymaklı tel kadayıf tatlısı ile servis edilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: