Buradasın
Burcu hazır yaprak sarma nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burcu hazır yaprak sarma nasıl pişirilir hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, zeytinyağlı yaprak sarma pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- İç harcın hazırlanması 3. Yarım su bardağı zeytinyağı geniş tabanlı bir tencere içerisine alınarak kızdırılır 3. 3 adet rendeden geçirilmiş soğan hafif renk alana kadar kavrulur 3. 5 yemek kaşığı dolmalık fıstık eklenerek kavurma işlemine devam edilir 3. Ilık suyun içerisinde 5 dakika bekletilen 5 su bardağı pirinç, soğanlar ile birlikte pirinçlerin görünümü cama benzer şekilde şeffaflık kazanana kadar kavrulur 3. Ardından sırasıyla 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın eklenerek karıştırılır 3. Yaklaşık olarak 1 su bardağı sıcak su ilave edilir 3. İç harcı olabildiğince kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alınır 3.
- Sarma işlemi 3. Salamura asma yaprakları mermerin ya da herhangi bir masanın üzerinde damarlı kısmı üstte olacak şekilde gergin bir vaziyette açılır 3. Hazırlanan iç harçtan birer tatlı kaşığı eklenerek, acele etmeden yavaş bir şekilde kenar kısımları içe alınarak geniş kısmından uç kısmına doğru sarılır 3.
- Pişirme 3. Sarma tenceresinin tabanına birkaç adet asma yaprağı serilir 3. Hazırlanan sarmalar yine sıkı olacak şekilde yan yana dizilir 3. Üzerine halka halka dilimlenmiş limonlar yerleştirilir 3. 5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek, sarmalar kısık ateşte yaklaşık olarak 35 dakika boyunca pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: