Buradasın
Burcu hazır yaprak sarma nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burcu hazır yaprak sarma pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Yaprakların Hazırlanması: Burcu konserve yapraklardan birini alın ve iç harçtan bir miktar koyarak sarın 1.
- Pişirme: Sarılan yaprak sarmaları bir tencereye dizin 13. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin 1.
- Servis: Pişen yaprak sarmaları sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz 1. Yanında yoğurt ile sunmak, lezzetini artıracaktır 1.
Ayrıca, zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar da kullanılabilir:
Malzemeler:
- 4-5 soğan 2
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2
- 1.5-2 yemek kaşığı çam fıstığı 2
- 2 su bardağı pirinç 2
- 1 yemek kaşığı kuru nane 2
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı tarçın 2
- 2 kesme şeker 2
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 2
- 2 su bardağı kaynar su 2
- Yarım limonun suyu 2
Yapılışı:
- Salamura asma yapraklarını yıkayıp suyunu süzün 2.
- Soğanların kabuğunu soyup yemeklik doğrayın 2. Zeytinyağı ve dolmalık fıstıkla birlikte tencereye alıp kısık ateşte kavurun 2.
- Pirinci yıkayıp soğana ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun 2.
- Tüm baharatları ekleyip karıştırın ve çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin 2.
- İç harcı soğutup asma yapraklarına paylaştırıp sarın 2.
- Üzerine zeytinyağı ve kaynar suyu ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: