Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur 12;
- 1/2 su bardağı arpa veya tel şehriye 12;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 3 su bardağı kaynar su 1;
- Tuz 1.
Hazırlanışı:
- Bulguru yıkayıp süzün 1.
- Yağı geniş bir tencerede kızdırın 1.
- Şehriyeyi ekleyip sık sık karıştırarak rengi kahverengine dönene kadar kavurun 1.
- Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun 1.
- Tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatın 1.
- Kısık ateşte bulgur suyunu çekene ve iyice yumuşayana kadar pişirin 1.
İsteğe bağlı olarak, su yerine aynı oranda kemik suyu da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: