Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgur aşı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yemeklik bulgur 1;
- 1 su bardağı et suyu veya et bulyon 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 3 su bardağı soğuk su 1;
- 4 su bardağı sıcak su 1;
- Tuz 1;
- İsteğe bağlı pul biber 1.
Yapılışı:
- Tereyağı ve sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın 1.
- Kuru soğanı minik minik doğrayıp kavurun 1.
- Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun ve salçayı ekleyip hafifi çiğliği gidene kadar kavurun 1.
- Bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırın 1.
- Öncelikle soğuk suyu ekleyin, un topaklanmasın diye hızlıca çırpıcıyla çırpın 1.
- Sıcak suyu ve evde varsa kemik suyunu, yoksa et tablet bulyonu ekleyin, güzelce karıştırıp 15 dk kadar pişirin 1.
- Tuzunu ve isteğe bağlı pul biberi ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın 1.
- Servis sırasında maydanoz doğrayıp ekleyebilirsiniz 1.
Farklı bulgur aşı tarifleri için aşağıdaki kaynaklara da göz atabilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: