Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulaşan madde limitleri, gıdalarda bulunabilen belirli maddelerin maksimum seviyelerini belirlemek için Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği kapsamında belirlenir 13. Bu limitlerin belirlenmesinde aşağıdaki adımlar izlenir:
- Maksimum limitlerin belirlenmesi: Yönetmelikte yer alan EK-1'de, her bir bulaşan madde için maksimum limitler belirlenir 13.
- Karışım yasağı: Maksimum limitlere uygun gıdalar, bu limitleri aşan gıdalar ile karıştırılamaz 13.
- Fiziksel işlemler: Kurutma, seyreltme veya işleme gibi fiziksel işlemler sonucu bulaşan maddelerin konsantrasyonundaki değişiklikler dikkate alınır 12.
- Analitik ölçüm limiti: Limitlerin uygulanmasında analitik ölçüm limiti de göz önünde bulundurulur 12.
- Özel hükümler: Bebek ve küçük çocuklara yönelik gıdalarda, maksimum limiti belirlenmemiş bulaşanlar için özel önlemler alınabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: