Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maksimum kalıntı limiti (MRL) hesaplamak için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Günlük Alınmasına İzin Verilen Miktar (ADI) 13. NOAEL (Gözlenebilen Yan Etki Göstermeyen Doz) değeri, emniyet faktörüne bölünerek ADI değeri elde edilir 1.
- Günlük Alınmasına İzin Verilen En Fazla Miktar (MPI) 13. ADI değeri, 60 mg/kg/gün ile çarpılarak MPI hesaplanır 13.
- Gıda Dikkate Alınarak Alınmasına İzin Verilen En Fazla Miktar (MPL) 13. MPI değeri, gıda faktörü olarak adlandırılan günlük tüketim miktarına bölünerek MPL elde edilir 13.
MRL, MPL değerinin gıdanın bir kilogramında bulunmasına izin verilen kontaminantın maksimum miktarını belirler ve "Maximum Residue Level" olarak da adlandırılır 13.
Hesaplamalar, pestisit ve gıda kontaminantları için uluslararası kuruluşlarca belirlenen ADI değerlerine dayanır 1.
Daha detaylı ve doğru bir hesaplama için uzman bir kişiye veya ilgili mevzuata başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: