Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği, gıdalarda bulunabilen belirli bulaşanların maksimum limitlerini ve bulaşanlar açısından riskin kaynağının belirlenmesi, önlenmesi, azaltılması veya ortadan kaldırılması için gıda işletmecisinin sorumluluklarını belirleyen bir yönetmeliktir 12.
Yönetmelik kapsamında yer alan bazı hususlar:
- Maksimum limitler: Ek-1'de yer alan ve maksimum limiti aşan miktarda bulaşan içeren gıdalar piyasaya arz edilemez 23.
- Karıştırma yasağı: Ek-1'de yer alan maksimum limitlere uygun gıdalar, bu limitleri aşan gıdalar ile karıştırılamaz 23.
- Fiziksel işlemler: Son tüketici için piyasaya arz edilmeden önce ayıklama veya diğer fiziksel işlemlere tabi tutulacak gıdalar, belirlenen maksimum limitlere uygun olmak zorundadır 34.
- Detoksifikasyon yasağı: Ek-1'de yer alan bulaşanları içeren gıdalara, kasten kimyasal işlemlerle detoksifikasyon yapılamaz 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: