• Buradasın

    Bretzelli nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bretzelli (Pretzel) yapımı için gerekli malzemeler:
    • 3,5 su bardağı un 1;
    • 1,5 su bardağı ılık su 1;
    • 2 yemek kaşığı pekmez 1;
    • 1 yemek kaşığı kuru maya 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 4.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kaba unu alın 1.
    2. Mayayı suyla karıştırıp unun ortasını çukur hale getirerek ekleyin 3.
    3. Kenara tuz ve küçük küçük kesilmiş tereyağını koyup 10 dakika bekletin 3.
    4. Kalan ılık sütü de ekleyip yoğurun 3.
    5. Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp 20 dakika dinlendirin 3.
    6. Dinlendikten sonra hamurları ocağa alıp bir tencereye 1 litre su koyup kaynamaya bırakın 3.
    7. Kaynadıktan sonra karbonatı da ekleyip tekrar bir taşım kaynatın 3.
    8. Su kaynarken hamurları hazırlayın 3.
    9. Bezelerin her birini hafif unlanmış tezgahta 70 cm uzunluğunda rulo yapın 3.
    10. İki ucunu birbirine iki kez sarın 3.
    11. Ortayı oval şekilde açık bırakarak iki ucu hamurun karşı orta kısmına çapraz gelecek şekilde yerleştirin 3.
    12. Uçlarını açılmaması için hafifçe bastırıp yapıştırın 3.
    13. Hazır olan suyun içine atıp 30 saniye içinde bırakıp delikli kaşık yardımıyla suyun içinden çıkarıp yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştirin 3.
    14. Ortadaki kalın yeri keskin bıçak ile kesik atıp üzerine de iri tuz serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bretzeli nerenin tatlısı?

    Bretzel, Almanya'nın Bavariya eyaletine özgü bir çörek türüdür.

    Brezel ve pretzel aynı mı?

    Evet, "brezel" ve "pretzel" aynı şeyi ifade eder. Bu terim, genellikle Alman-konuşan ülkelerde ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde kullanılan "bretzel" kelimesinin İngilizce ve Amerikan dilindeki karşılığıdır.

    Orjinal pretzelin içine ne konur?

    Orjinal pretzelin içine genellikle hiçbir şey konmaz, çünkü pretzel kıvrık şekilli hamurdan yapılan tuzlu bir ekmek çeşididir. Ancak, pretzelin üzerine çeşitli malzemeler eklenerek farklı lezzetler elde edilebilir: - Çikolata sosu, fıstık ezmesi, şeker gibi tatlılar. - Çörek otu, susam, kaba kristal şeker gibi çeşniler. - Acı biber sosu gibi baharatlı lezzetler.

    Bretzel hangi ülkenin meşhur?

    Bretzel, Almanya'nın meşhur bir yiyeceğidir.

    Brezel içinde ne var?

    Brezel içinde şu malzemeler bulunur: Un: Genellikle 500 gram un kullanılır. Su: 250 ml ılık su. Şeker ve Tuz: 2 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz. Maya: 1 paket kuru maya veya 20 gram taze maya. Tereyağı: Oda sıcaklığında 50 gram tereyağı. Ayrıca, brezelin üzerine serpmek için iri taneli tuz da eklenir.