Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bretzelli (Pretzel) yapımı için gerekli malzemeler:
- 3,5 su bardağı un 1;
- 1,5 su bardağı ılık su 1;
- 2 yemek kaşığı pekmez 1;
- 1 yemek kaşığı kuru maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 4.
Yapılışı:
- Derin bir kaba unu alın 1.
- Mayayı suyla karıştırıp unun ortasını çukur hale getirerek ekleyin 3.
- Kenara tuz ve küçük küçük kesilmiş tereyağını koyup 10 dakika bekletin 3.
- Kalan ılık sütü de ekleyip yoğurun 3.
- Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp 20 dakika dinlendirin 3.
- Dinlendikten sonra hamurları ocağa alıp bir tencereye 1 litre su koyup kaynamaya bırakın 3.
- Kaynadıktan sonra karbonatı da ekleyip tekrar bir taşım kaynatın 3.
- Su kaynarken hamurları hazırlayın 3.
- Bezelerin her birini hafif unlanmış tezgahta 70 cm uzunluğunda rulo yapın 3.
- İki ucunu birbirine iki kez sarın 3.
- Ortayı oval şekilde açık bırakarak iki ucu hamurun karşı orta kısmına çapraz gelecek şekilde yerleştirin 3.
- Uçlarını açılmaması için hafifçe bastırıp yapıştırın 3.
- Hazır olan suyun içine atıp 30 saniye içinde bırakıp delikli kaşık yardımıyla suyun içinden çıkarıp yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştirin 3.
- Ortadaki kalın yeri keskin bıçak ile kesik atıp üzerine de iri tuz serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: