Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bottarga, balık yumurtalarından elde edilen, özellikle Akdeniz mutfağında kullanılan lüks bir üründür 12. Genellikle kefal balığından elde edilir, ancak ton balığı ve orkinos gibi balıklardan da yapılabilir 1.
Nasıl yenir:
- Dilimleme: Bottarga, ince dilimler halinde kesilerek yenir 12.
- Makarna ve salatalar: Makarnaların üzerine veya salatalara eklenerek tüketilebilir 13.
- Zeytinyağı ve baharatlar: Dilimlenmiş bottarga, zeytinyağı, limon ve baharatlarla lezzetlendirilerek meze olarak da değerlendirilebilir 12.
- Ekmek üzeri: Ekmek üzerine koyarak da yiyebilirsiniz 3.
Bottarga, oldukça tuzlu bir yapıya sahip olduğundan, yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar porsiyon kontrolü yapmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: