Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boşnak mantısının püf noktaları şunlardır:
- Hamurun açılması: Hamur, tek tek değil, sekiz bezeye bölünerek açılmalıdır 15. Hamur, bir karış olacak şekilde açılmalı ve çekiştirilerek inceltilmelidir 12.
- Yağlama: Yufka katlarını yağlamak için tereyağı ve sıvı yağ karışımı kullanılmalıdır 123. Yağ, tamamen eriyene kadar ısıtılmalı ve üzerindeki köpükler alınmalıdır 12.
- İç harcın yerleştirilmesi: Kıymalı iç harç, yufkanın tam ortasına boydan boya yerleştirilmeli ve yufka, kıymanın üzerine ikiye katlanarak rulo şeklinde sarılmalıdır 5.
- Pişirme: Mantılar, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilmelidir 123.
- Servis: Boşnak mantısı, sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış toz biberle servis edilmelidir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: