Şile Boşnak mantısı yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak Boşnak mantısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: Hamur için: 5 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı tuz. İç harcı için: 400 gram orta yağlı dana kıyma, 1 orta boy soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Yufka katlarını yağlamak için: 200 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ. Servis için: 2 kase sarımsaklı yoğurt, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber. Yapılışı: 1. Un, su ve tuz karışımını yoğurarak hamur hazırlayın ve dinlendirin. 2. Hamuru 8 eşit bezeye bölün ve her birini açın. 3. Açtığınız hamurları yağlayarak üst üste dizin ve tekrar açın. 4. Hamurun üzerine iç harcı serpin ve rulo şeklinde sarın. 5. Ruloyu 4-5 cm'lik parçalara bölün ve kenarlarını alt kısma katlayarak mantıyı şekillendirin. 6. Yağlanmış fırın tepsisine mantıyı dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. 7. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ gezdirin.