• Buradasın

    Borcamda hangi pastalar yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Borcamda birçok farklı pasta yapılabilir. İşte bazı örnekler:
    1. Kadayıflı Tavuk Göğsü: Kadayıf ve tavukgöğsü tadında bir muhallebi ile hazırlanır 1.
    2. Borcamda Islak Kek: Kakaolu kek harcı ve çikolata sosuyla yapılır 1.
    3. 3 Dakika Tatlısı: Hazırlaması sadece 3 dakika süren, fırında pişerken şerbet hazırlanan bir tatlıdır 1.
    4. Binbir Gece Tatlısı: Yağ kullanmadan, pekmezle hazırlanan renkli bir tatlıdır 1.
    5. Muzlu Borcam Pasta: Hazır kek, muz, krema ve isteğe bağlı çikolata sosuyla yapılır 2.
    6. Çilekli Borcam Pasta: Pandispanya keki, süt, krema ve dilimlenmiş çilek ile hazırlanır 2.
    7. Pratik Havuçlu Kek: Rendelenmiş havuç, sıvı yağ, un ve kabartma tozu ile yapılan bir kektir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Borcam tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Borcam tatlısı malzemeleri tarifine göre değişiklik gösterebilir, ancak genel olarak kullanılan malzemeler şunlardır: 1. Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 1 dilim limon. 2. Ara dolgu için: 2 su bardağından 2 parmak eksik kavrulmuş tel kadayıf, 1 su bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz içi, yarım çay bardağı kırılmış Antep fıstığı (isteğe bağlı). 3. Hamur için: 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı veya margarin, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet oda sıcaklığında yumurta, 1 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt, 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi, 1 su bardağı irmik, 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu, 3,5 su bardağı un. Ayrıca, karamelli muhallebili borcam tatlısı tarifinde kullanılan malzemeler de şunlardır: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı su, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu.

    En kolay borcam tatlısı hangisi?

    En kolay borcam tatlılarından biri kremalı ve kakaolu bisküvili tatlı tarifidir. Malzemeler: 3,5 su bardağı süt; 1 su bardağı un; 1 yemek kaşığı nişasta; 1 adet yumurta sarısı; 5 yemek kaşığı şeker; 1/2 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket vanilin; 1 paket kakaolu bisküvi. Hazırlanışı: 1. Orta boy bir tencerede süt, un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve tereyağını iyice çırpın. 2. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 3. Daha sonra vanilyayı da ekleyip karıştırın. 4. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 5. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 6. Soğuduktan sonra borcamınıza kakaolu bisküvileri dizin ve üzerine soğumuş olan muhallebiyi dökün. 7. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

    Pasta malzemeleri nelerdir?

    Pasta malzemeleri genel olarak beş kategoriye ayrılır: 1. Hamur Hazırlama Malzemeleri: Oklava, merdane, spatula, yağ kazanı, karıştırma kabı, pasta kesme çemberi, fırın tepsisi, mutfak fırçası. 2. Ölçü Kapları: Ölçü kabı, ölçü kaşığı, huni, şaşula, şapşak. 3. Pasta Dekor Malzemeleri: Pasta bıçağı, pasta spatulası, pasta tarağı, şeker hamuru ütüsü. 4. Pişirme ve Saklama Tepsileri: Gastronom tepsi, kapaklı ve kapaksız pres baskılı tepsi, baklava tepsisi. 5. Aroma ve Lezzet Vericiler: Vanilya, kakao, meyve püresi gibi malzemeler.

    Pasta için hangi kalıplar kullanılır?

    Pasta yapımında çeşitli kalıplar kullanılır: 1. Metal Kek Kalıpları: Genellikle teflon kaplı olup, yağlanması gereklidir. 2. Silikon Kek Kalıpları: Yağlanma gerekmez, hamuru direkt kalıba dökerek pişirebilirsiniz. 3. Döküm Kek Kalıpları: Katı yağ ile yağlanıp, unlanarak kullanılır. 4. Kelepçeli Kalıplar: Yağlı kağıt ile kullanılabilir ve kelepçesi çıkartılarak çember olarak da kullanılabilir. 5. Pasta Çemberleri: Fırında pişirilen ve ya soğuk ürünler için kullanılır. 6. Tart Kalıpları: Teflon ve aliminyum olarak kullanılabilir. 7. Kapkek Kalıpları: 6 veya 12'li olarak tepsi şeklindedir, teflon kaplı olduğundan yağlamak gereklidir. Ayrıca, pantastik kalıplar ve şekli mumlar gibi ısıya dayanıklı plastik kalıplar da pasta süslemesinde kullanılabilir.

    Büyük kare borcama hangi pasta yapılır?

    Büyük kare borcama borcam pastası yapılabilir. Malzemeler: 3,5 su bardağı süt; 1 fincan un; 1 yemek kaşığı nişasta; 1 adet yumurta sarısı; 5 yemek kaşığı şeker; 1/2 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket vanilya; 1 paket kakaolu bisküvi. Hazırlanışı: 1. Nişasta, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın ve üzerine sütü ekleyin. 2. Sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya başlayınca altını kapatın. 3. Tereyağ ve vanilini ekleyip güzelce karıştırın ve ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin. 4. Bisküvileri kare borcama dizin ve üzerine muhallebinin bir kısmını döküp yayın. 5. Tekrar bisküvileri dizin ve üzerine muhallebiden bir miktar daha döküp güzelce yayın. 6. En son kalan bisküvileri ve muhallebiyi de aynı şekilde en üste döküp yayın. 7. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streçleyip dolaba kaldırın ve en az 2-3 saat dinlendirin. 8. Dilimleyip servis yapın.

    En kolay borcam pastası nasıl yapılır?

    En kolay borcam pastası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3,5 su bardağı süt - 1 fincan un - 1 yemek kaşığı nişasta - 1 adet yumurta sarısı - 5 yemek kaşığı şeker - 1/2 yemek kaşığı tereyağı - 1 paket vanilin - 1 paket kakaolu bisküvi Yapılışı: 1. Nişasta, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın ve karıştırın. 2. Üzerine sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. 3. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve tereyağını ekleyin. 4. Güzelce karıştırdıktan sonra ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin. 5. Bisküvileri kare borcama dizin. 6. Üzerine muhallebinin bir kısmını döküp yayın. 7. Tekrar bisküvileri dizin ve üzerine muhallebiden bir miktar daha döküp güzelce yayın. 8. En son kalan bisküvileri ve muhallebiyi de aynı şekilde en üste döküp yayın. 9. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streçleyip dolaba kaldırın ve en az 2-3 saat dinlendirin. 10. Dilimleyip servis yapın.

    Borcamda hangi tatlılar yapılır?

    Borcamda birçok farklı tatlı yapılabilir. İşte bazı örnekler: 1. Borcamda Islak Kek: Kakaolu kek harcı hazırlayıp borcama döküp fırında pişirerek üzerine çikolata sos hazırlayabilirsiniz. 2. 3 Dakika Tatlısı: Sadece 3 dakikada hazırlanan bir tatlı tarifidir, fırında pişerken şerbeti hazırlanır ve süslenerek servis edilir. 3. İrmikli Etimek Tatlısı: İrmik ve etimek ile yapılan, yapımı kolay ve şık bir tatlıdır. 4. Binbir Gece Tatlısı: Yağ kullanmadan hazırlanan, pekmezli ve renkli bir tatlı tarifidir. 5. Sütlaç: Pirinç, süt, şeker ve vanilin ile hazırlanan klasik bir tatlıdır, borcamda pişirildiğinde daha geniş bir tabanda eşit şekilde pişer. 6. Revani: İrmik ve un ile yapılan, şerbetle ıslatılan geleneksel bir tatlıdır.