Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Borcam tatlısı malzemeleri tarifine göre değişiklik gösterebilir, ancak genel olarak kullanılan malzemeler şunlardır:
- Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 1 dilim limon 1.
- Ara dolgu için: 2 su bardağından 2 parmak eksik kavrulmuş tel kadayıf, 1 su bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz içi, yarım çay bardağı kırılmış Antep fıstığı (isteğe bağlı) 1.
- Hamur için: 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı veya margarin, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet oda sıcaklığında yumurta, 1 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt, 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi, 1 su bardağı irmik, 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu, 3,5 su bardağı un 1.
Ayrıca, karamelli muhallebili borcam tatlısı tarifinde kullanılan malzemeler de şunlardır: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı su, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: