Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi bonfile şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Renk: Taze ve kaliteli bir bonfile, parlak kırmızı bir renge sahip olmalıdır 14.
- Mermerleşme: Etin içinde ince yağ damarları (mermerleşme) bulunmalıdır; bu, etin pişerken daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 14.
- Sertlik: Bonfileye dokunulduğunda, etin sıkı ve elastik olması gerekir; yumuşak ve gevşek bir doku kalitesizliği işaret eder 4.
- Koku: Taze bonfile, hafif ve hoş bir kokuya sahip olmalıdır 4.
- Yağ Oranı: Bonfilede çok az miktarda yağ bulunmalıdır; aşırı yağlı bir bonfile pişirme sırasında kuruyabilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: