Buradasın
Böğurtlenin en güzel reçeli nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Böğürtlen reçeli yapmak için en güzel tariflerden biri şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kilogram böğürtlen 13
- 1 kilogram toz şeker 13
- 2 adet karanfil 13
- Yarım tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 13
Hazırlanışı:
- Böğürtlenleri ayıklayın ve bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunun süzmesini sağlayın 13.
- Orta boy bir tencereye bir sıra böğürtlen bir kat toz şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin 13.
- Meyvelerin sularını salması için tencerenin kapağını kapatıp oda sıcaklığında 2 saat bekletin 13.
- Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve önce orta ateşte, sonra 20-25 dakika kısık ateşte pişirin 13.
- Meyveler reçel kıvamını almaya başlayınca limon suyunu ve karanfilleri ekleyip 3-4 dakika daha pişirin 13.
- Reçel olduktan sonra oda sıcaklığında soğutun, ardından temiz ve cam bir kavanoza doldurup buzdolabında muhafaza edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: