Buradasın
Böğürten reçeli yaparken püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Böğürtlen reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Böğürtlen seçimi: Taze ve hasarsız böğürtlenler kullanılmalıdır 12.
- Ölçülere dikkat: Genellikle 600 gram böğürtlen için 400 gram toz şeker kullanılır 14.
- Kısık ateş: Böğürtlenler önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatılmalı, ardından kısık ateşte 20-30 dakika pişirilmelidir 12.
- Karıştırma: Meyvelerin ezilmemesi için çok sık karıştırılmamalıdır 12. Tahta kaşık kullanılmalıdır 15.
- Köpük ve aroma: Pişirme sırasında oluşan köpükler alınmalıdır 1. Aroma katmak için 2 adet karanfil veya birkaç damla limon suyu eklenebilir 12.
- Güneşte bekletme: Reçelin koyulaşması ve parlak görünmesi için güneş gören bir yerde 1-2 gün bekletilebilir 14.
- Saklama: Kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: