Buradasın
Böğürtenli kekin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Böğürtlenli kekin püf noktaları şunlardır:
- Yumurta ve şekeri çırpma: Yumurta ile şeker, rengi beyaz olana kadar iyice çırpılmalıdır 2.
- Unu ekleme: Un, kabartma tozu ve vanilin eleyerek eklenmelidir 25.
- Böğürtlenleri ekleme: Böğürtlenler, hamur fazla ezilmeden nazikçe karıştırılmalıdır 4.
- Pişirme sıcaklığı: Kek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-35 dakika pişirilmelidir 15.
- Pişirme kontrolü: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan kullanılabilir; kürdana hamur yapışmıyorsa kek pişmiştir 45.
- Dinlendirme: Kek, fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika kalıbında dinlendirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: