Buradasın
Bitter çikolatasız sufle olur mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 yumurta 13;
- 2 yemek kaşığı şeker 13;
- 2 tepeleme yemek kaşığı un 1;
- 2 dolu yemek kaşığı sürme çikolata (Nutella, Sarelle, Torku vb.) 1;
- 2 silme yemek kaşığı kakao 1;
- 2 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı 1.
Hazırlanışı:
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpın 1.
- Un ve kakaoyu ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın 1.
- Sürmelik çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin 1.
- Eriyen çikolatalı karışımı, un-kakao-şeker-yumurta karışımına ekleyip iyice çırpın 1.
- Sufleleri koyacağınız kalıpları yağlayıp, isteğe bağlı olarak hafifçe unlayın 1.
- Kapları, yarısına gelecek kadar su dolu bir tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 230 derecede 10-13 dakika pişirin 1.
Fırın ve kalıplara göre pişirme süresi değişebileceğinden, suflelerin üzerini düzenli olarak kontrol etmek önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: