Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Birayı şişeden bardağa dökerken köpürmesinin birkaç nedeni vardır:
- Karbondioksit: Biranın içindeki maya tarafından üretilen karbondioksit, köpük oluşumunu sağlar 13.
- Servis sıcaklığı: Bira çok sıcak servis edildiğinde köpükler daha büyük taneli olur ve daha hızlı kaybolur 1. İdeal içim ısısında servis etmek köpüğün daha uzun süre kalmasını sağlar.
- Dökme tekniği: Birayı bardağa çok hızlı veya dik açıyla dökmek köpürmeye neden olabilir 4. Bardağı 45 derecelik açıyla eğerek dökmek ve 2/3'ünü doldurduktan sonra dik olarak boşaltmak doğru tekniktir 12.
- Bardak temizliği: Kirli veya deterjan kalıntısı olan bardaklar köpürmeyi artırabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: