Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bira bardağa doğru şekilde doldurmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekir:
- Temiz bardak seçimi: Büyük bir bardak kullanılacaksa önce bardağın temizlenmesi ve bir dakika kadar kurumaya bırakılması gerekir 1.
- Açı ve hız: Bardağı 45 derecelik bir açıyla tutarak birayı yavaşça dökmek gerekir 12. Bu, köpüğün fazla yükselmesini engeller ve ideal köpük seviyesini oluşturur 2.
- Doldurma: Şişeyi veya musluğu fazla eğmeden ve hızlı bir şekilde dökmeden, birayı yavaşça bardağa aktarmak önemlidir 2.
- Köpük seviyesi: Bira doldurulduğunda, bardağın üst kısmında yaklaşık 2 parmak yüksekliğinde köpük kalmalıdır 2.
- Bekleme: Özellikle yaz aylarında, bardağa yeni doldurulan birada tortu oluşacağı için birayı bir süre bekletmek faydalı olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: